Президентът на Китай Си Дзинпин пристига Париж в неделя за рядко посещение,

...
Президентът на Китай Си Дзинпин пристига Париж в неделя за рядко посещение,
Коментари Харесай

Макрон и Дзинпин търсят изход от войната в Украйна и търговските проблеми с ЕС

Президентът на Китай Си Дзинпин пристига  Париж в неделя за рядко посещаване, като френският му сътрудник Еманюел Макрон е подготвен да го притисне да понижи комерсиалните несъответствия и да се опита да го убеди да употребява въздействието си върху Русия по отношение на войната в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Нито една от задачите няма да бъде елементарно изпълнена по време на двудневния престой на Си във Франция, където той идва във време на възходящо комерсиално напрежение сред Европа и Китай.

Франция поддържа следствие на Европейски Съюз на износа на китайски електрически транспортни средства. През януари Пекин стартира следствие на вноса на бренди - което се създава най-вече във Франция - ход, който необятно се възприема като възмездие на фона на възходящия набор от следствия в Европейски Съюз.

" Трябва да продължим да настояваме китайските управляващи да ни дадат повече гаранции по търговски въпроси ", сподели консултант от Елисейския замък преди визитата на Си, първото му посещаване в Европа от пет години.
 Китай се оглежда за вложения в Европа, с цел да вбие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати
Китай се оглежда за вложения в Европа, с цел да вбие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати

Си Дзинпин ще пътува до Франция, Сърбия и Унгария през май

Той ще се срещне и председателя  на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен.

Разделенията в границите на 27-те членки - и по-специално сред Франция и Германия - подкопават способността им да въздействат на Китай. Германският канцлер Олаф Шолц няма да се причисли към Макрон и Си в Париж заради предварителни задължения, споделиха източници.

Франция също по този начин ще се стреми да реализира прогрес в отварянето на китайския пазар за своя селскостопански експорт и ще позволи проблемите към опасенията на френската козметична промишленост по отношение на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, споделиха публични лица.

да спре.

Засега има дребен прогрес, за първи път малко след визитата на Макрон в Пекин предходната година.

Френски дипломатически източник сподели: " Ако китайците се стремят да задълбочат връзките с европейските сътрудници, в действителност е значимо те да чуят нашата позиция и да стартират да я одобряват съществено. "
 За наслада на Вашингтон, Европейски Съюз взе на мушка Китай, чака се отговорът на Пекин
За наслада на Вашингтон, Европейски Съюз взе на мушка Китай, чака се отговорът на Пекин

Инструменти, подготвени от десетилетие, влизат в приложимост

Си ще напусне Франция във вторник следобяд ,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР